Új vezető a Commerzbank élén

Vágólapra másolva!
Júliustól Kozma András személyében új elnök-vezérigazgató irányítja a Commerzbank Zrt.-t. Attól az időponttól kezdve Hák-Kovács Tamás, a pénzintézet jelenlegi elnök-vezérigazgatója a Commerzbank moszkvai leánybankját vezeti. A hazai menedzsment először áll majd kizárólag magyar szakemberekből.
Vágólapra másolva!

Július elsejétől Kozma András tölti be a Commerzbank elnök-vezérigazgatói posztját. A 38 éves szakember 1990-ben szerzett informatikai-mérnök diplomát, majd 1995-ben és 1996-ban a Budapesti és a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen zárta tanulmányait vállalat-gazdaságtan szakon.

Szakmai pályafutása az Euler Hermes Magyar Hitelbiztosító Zrt.-nél kezdődött, amely cég az Euler Hermes Magyar Követeléskezelő Zrt.-vel közösen kereskedelmi hitelbiztosításra, vevőmonitoringra, céginformációk értékesítésére, követelésbehajtásra és kártérítésre specializálódott.

Egy, a Hypovereinsbanknál tett hároméves kitérő után 2001 szeptembere óta Kozma az Euler Hermesnél ügyvezető igazgatóként, illetve igazgatósági tagként tevékenykedik. A Commerzbank igazgatóságának tagja lesz júliustól Walter György is, aki korábbi feladatkörét vezérigazgató-helyettesként látja el.

A Commerzbank jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Hák-Kovács Tamás a Commerzbank Eurázsia moszkvai központjában folytatja pályáját elnök-vezérigazgatóként. Hák-Kovács 2000 decembere óta a Commerzbank elnök-vezérigazgatója. Nevéhez kötődik a bank regionális fiókhálózatának kiépítése, melynek célja a vidéki kis- és középvállalatok hatékonyabb kiszolgálása.

Hák-Kovács Tamás a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát, majd a saarbrückeni Saarland Egyetemen bankgazdaságtant, Bécsben pedig vállalatfinanszírozást tanult. A Commerzbank előtt a magyar gazdaság különböző ágazataiban tevékenykedett, dolgozott többek között biztosítási és ingatlanterületen, valamint az építő- és textiliparban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről