A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ferihegyen landol a legnagyobb fapados

Vágólapra másolva!
Európa legnagyobb diszkont légitársasága landol Budapesten. A Balaton melletti Sármellék után a fővárosba szállít több ezer turistát a Ryanair. A légitársaság az elmúlt 12 hónapban 43 millió utast szállított, éves adózott nyeresége, átszámítva a kilencvenmilliárd forintot is meghaladja.
Vágólapra másolva!

A fapadosok között is fapadosnak számító Ryanair megjelenése Budapesten igazi meglepetésnek számít, hiszen a légitársaság főleg másodlagos repterekre repül Európában - írja a Népszabadság.

A légügyi szakma pedig Ferihegyet a drágább repülőterek közé sorolja, még akkor is, ha a fapados társaságok külön utasforgalmi épületet, az egyes terminált használják.

A Ryanair agresszív versenypolitikájáról híres: ha érdekei úgy kívánják, kíméletlen árversenybe hajszolja konkurenseit. Általában nyer is, mivel verhetetlenül alacsony költségekkel dolgozik.

Nagy tévedése volt, hogy 2004-ben, a volt szocialista országok uniós csatlakozásakor lebecsülte a közép-európai piaci potenciált, így csak késve jelent meg a régióban. Nyugati sajtóelemzések szerint a Váradi József által vezetett Wizz Air, a Ryanair "keleti testvére" e tévedésnek, az idejében felfedezett piaci résnek köszönheti eddigi sikerét. Pontosan mennyit vesztett ezzel Európa legnagyobb légitársasága, az hamarosan kiderül, mivel piaci várakozások szerint a Wizz Air papírjait nemsokára a londoni tőzsdén is jegyzik majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!