A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb pofon a Nabuccónak

Vágólapra másolva!
A Bécs és Moszkva közötti energiaipari együttműködés keretében, Salzburg közelében megnyitják az orosz gáz tárolására szolgáló 2,4 milliárd köbméter kapacitású tárolót. Emellett az OMV és a Gazprom szándék-nyilatkozatot írt alá arról, hogy az orosz gázóriás részesedést szerez az osztrák-szlovák határ közeli Baumgartenben lévő közép-európai gázelosztó központban - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin elnök a vezető osztrák politikusokkal folytatott megbeszélése után tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a találkozó másnapján, Salzburg közelében megnyitják az orosz gáz tárolására szolgáló 2,4 milliárd köbméter kapacitású tárolót. Ez a kapacitás az éves osztrák gázfelhasználás egyharmadának felel meg.

Az orosz Gazprom még tavaly szeptemberben 2027-ig meghosszabbította az Ausztriába irányuló gázszállításokról szóló szerződést. Ausztria, mint Putyin a sajtóértekezleten hangsúlyozta, az első uniós ország, amellyel Oroszország ilyen szerződést köt, ami nem véletlen, mert Oroszország legnagyobb és legmegbízhatóbb tranzitpiaca. Az orosz gázexport egyharmada Ausztrián halad keresztül.

Az osztrák OMV és a Gazprom tegnap szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy az orosz gázóriás részesedést szerez az osztrák-szlovák határ közeli Baumgartenben lévő közép-európai gázelosztó központban, amely jelenleg az OMV százszázalékos tulajdonában van.

A központ, amely a három legfontosabb európai gázelosztó központ egyike, tavaly egész évben 7,7 milliárd köbméteres forgalmat bonyolított le, idén viszont már havonta 1,3 milliárd köbméter a forgalma. A Gazprom a kontinens legnagyobb központjává kívánja fejleszteni a létesítményt - hangsúlyozta közleményében Alekszej Miller, az orosz cég elnöke.

A Turkish Weekly című török lap szerint az OMV-vel most kötött megállapodással végképp megpecsételődött a - Törökorszégon átvezető - Nabucco gázvezeték sorsa, hiszen abban meghatározó szerepet játszana az osztrák cég.

Az osztrák fél a tárgyalások során bejelentette a csatlakozást az orosz és a szlovák vasúttársaság közös projektjéhez. Ennek keretében egyebek között az Oroszországból Kassáig tartó széles nyomtávú vasútvonalat meghosszabbítják Pozsonyig, ahol a Duna partján logisztikai központot hoznak létre. Az osztrákok abban reménykednek, hogy a vonalat egészen Bécsig meghosszabbítják, és ott is felállítanak egy logisztikai központot - írja a Napi Gazdaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!