A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Könnyebb lesz interneten bevallani az szja-t

Vágólapra másolva!
Jobb elektronikus bevallási rendszer, újdonságként a különadó bevallása, valamint egyszerűbb 1+1 százalékos felajánlás várja az idén az adózó magánszemélyeket. Annak, aki vállalkozik az elektronikus útra és visszaigényelnivalója van, érdemes sietni - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Az adózók jó része az idén is három lehetőség közül választhat: maga készíti el bevallását, felkéri erre munkáltatóját vagy az adóhatóságot. Utóbbi lehetőséggel azonban sokan nem élhetnek - köztük az egyéni vállalkozók, a különadózó jövedelmet (például tőzsdei nyereséget, osztalékot, ingatlaneladásból származó jövedelmet) bevallók vagy azok, akik költséget kívánnak elszámolni. Aki megteheti, február 15-ig dönthet: nyilatkozatban kéri-e munkáltatóját vagy az APEH-et adójának megállapítására. A munkáltatóknak még ezt megelőzően, január 31-ig kell elkészíteniük a munkavállalók összesített igazolását a náluk 2007-ben szerzett jövedelmekről, ezek közterheiről - írja a Népszabadság.

Munkáltatójától az kérheti az adómegállapítást, aki február 15-én is ott dolgozik - vagyis az nem, aki például december 31-ével lépett ki. A munkáltató most is eldöntheti, vállalja-e az adómegállapítás elkészítését, vagy nem. Utóbbi esetben viszont köteles alkalmazottjának segíteni abban, hogy felkérje ugyanerre az APEH-et: ez az erről szóló nyilatkozat, és ha szükséges, az 1+1 százalékos felajánlás továbbítását, valamint a nyilatkozat formai ellenőrzését jelenti. (Formai hiba esetén ugyanis ilyenkor elvileg megbírságolható a munkáltató). A nyilatkozatnak március 12-ig kell elektronikus úton megérkeznie az APEH-hez. A munkáltató részére - ha ő készíti az adómegállapítást - március 20-ig át kell adni azokat az igazolásokat, amelyek a kedvezmények elszámolásához szükségesek. Az 1+1 százalékos rendelkezést pedig ez esetben is május 10-ig kell átadni a munkáltatónak.

Az egyéni vállalkozók, az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek számára február 15-e a beadási határidő, és esetükben az adót is meg kell fizetni eddig a napig. Akárcsak a különadó esetében.

A bevallásukat önállóan intézők esetében - a több mint négymilliós adózói körben ők vannak a legtöbben - gyakorlatilag egy határidő van: május 20-ig kell beadni a bevallást és megfizetni az esetleg még fennálló kötelezettségüket. Ez jelenthet elektronikus úton való beküldést - ehhez egy okmányirodában regisztrálni kell a kormányzati ügyfélkapuhoz -, vagy postai feladást. Az, aki elektronikus úton küldi el bevallását (tehát nemcsak a kitöltés történik internetes segítséggel), előbb kaphatja vissza pénzét, ha visszajár neki.

Szintén május 20-ig kell elkészülnie az APEH-nek és a munkáltatóknak is az adómegállapításokkal - legkésőbb ezen a napon kell ezeket eljuttatni az adózókhoz - a munkáltatóknak aztán június 10-ig kell ezt továbbítaniuk az adóhatósághoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!