Sokáig csak Thaiföld szegényebb északi térségében volt elterjedt a rágcsáló fogyasztása, de újabban az utcai árusoknál is lehet vásárolni patkányhúst - írja a BBC. Jobb napokon az árusok akár 100 kilogram patkányhúst is al tudnak adni. A büfések állítása szerint csak a rizsföldeken befogott példányokat árusítja, a városi és falusi felhozatalból nem vételez. Így aztán a fertőzésektől sem kell tartani. Egy az AP hírügynökség által megszólaltatott vevő szerint íze jobb, mint a csirke. Az egyik árus szerint az ízével semmi sem versenyezhet, és leginkább a mája, valamint a fartő a keresett. Nyersen és sütve, avagy főzve egyaránt kínálják. Mindezt még pikánsabbá teszi az a tény, hogy a thai lakosság 14 százaléka kínai származású, Kínában pedig csütörtökön kezdődik a patkány éve.