A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Töredékére csökken a Malév vesztesége

Vágólapra másolva!
Leonov Péter, a Malév igazgatója szerint a társaság az idén nem konszolidáltan 700 millió forint üzemi szintű veszteséget tervez a múlt évi mintegy 10 milliárdos veszteséggel szemben - olvasható a Napi Gazdaságban.
Vágólapra másolva!

A társaság igazgatósága a múlt pénteken hagyta jóvá a 2008. évi üzleti tervet, abban a menedzsment eredeti javaslatának megfelelően még 1,9 milliárd forint üzemi szintű veszteség szerepelt. A vezérigazgató elmondta, hogy egy egyszeri tételnek köszönhetően a légitársaság mérleg szerint 150 millió forint nyereséggel zárta az elmúlt évet.

Az idei üzleti terv realitását alátámasztja az utasforgalom eddigi növekedése. Az előző év hasonló időszakához képest 2008 januárjában 4, februárban 11,3, március első hetében 10,4 százalékkal bővült a forgalom olyan időszakban, amikor az általában jó telítettségű észak-amerikai járatok üzemeltetése szünetel.

Éves szinten a múlt évi 5,9 százalék után 7 százalékos forgalombővüléssel számol a menedzsment. A Ferihegyi repülőtéren március első hetében 4,4 százalékkal szállt több utas repülőgépre, mint 2007 márciusának első hetében - olvasható a Napi Gazdaságban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!