A Bábolna lehúzza a rolót

Vágólapra másolva!
Minden dolgozóját elküldi a Bábolna Mezőgazdasági Termelő Fejlesztő és Kereskedelmi Zrt., miután a cég felszámolásra kerül. A társaság vagyonelemeit föld nélkül félmilliárd forintért hirdette meg a felszámoló - tudósít a csütörtöki Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Így mind a 180 dolgozónak felmondanak, mondta el a Napi Gazdaságnak Somogyi Ferenc, a felszámolást végző TM Line Zrt. vezérigazgatója.. A hitelezők a céggel szemben követeléseket május 27-ig jelenthetik be, de az már most körvonalazódik, hogy a vállalat tetemes adósságot halmozott föl. A felszámolási eljárást több hitelező is kezdeményezte.

A vagyonelemek közül a szendrői gazdaság ingatlanját 232 millió forintért hirdették meg, míg az állatállományi és más készleteket 296 millióért. Az állatállomány kiváló niősége miatt nagy vagyoni értéket képvisel, azonban az ingatlanok többsége Somogyi elmondása szerint romos állapotban van. A vagyonelemekre május végéig lehet pályázni.

A szendrői gazdaság még a rendszerváltás előtt került a Bábolna birtokába, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) birtokában lévő földet már a felszámolás előtt meghirdették. Az MNV és a TM Line a pályázatok lefutásáig a milliárdos értéket képviselő föld eladásának felfüggesztéséről határozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről