A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Esett a Linde profitja

Vágólapra másolva!
Az ipari gázokat előállító német Linde nyeresége 64 százalékkal csökkent az első negyedben: adózott eredménye 160 millió euróra esett, az egy évvel korábbi 445 millió euróról. Az üzemi eredmény 6 százalékkal, 602 millió euróra bővült, az egy évvel korábbi 569 millióról.
Vágólapra másolva!

Az eladások a negyedben 2 százalékkal, 3 milliárd euróra nőttek, a tavalyi első negyed 2,9 milliárd eurója után. Az alaptevékenységben, a gáz üzletágban 4,5 százalékkal nőtt az értékesítés, 2,3 milliárd euróra, az egy évvel korábbi 2,2 milliárd euró után. Az idei év egészére 8 százalékos bevételbővülést várnak a gázüzletágban.

A Linde az első negyedéves eredmények ismertetésekor megerősítette rövid- és középtávú előrejelzéseit: a folyó üzleti évben növekedést várnak az értékesítésben, és a nyereséget a bevételeknél nagyobb ütemben várják nőni. 2010-re már több mint 3 milliárd eurós üzemi eredményt várnak.

A cég egy éve közölte, hogy bővíti magyarországi gyártó kapacitását a BorsodChemmel kötött hosszú távú együttműködési megállapodása értelmében: a BorsdoChem kazincbarcikai telephelyén 100 millió eurót szán a szén-monoxid és hidrogén gyártás bővítésére. A két vállalat megállapodása értelmében a Linde évi 150 ezer tonnával növeli szén-monoxid, és hidrogén szállítását a BorsodChem számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!