A forintra figyelnek Londonban

Vágólapra másolva!
A közép-európai régióban pénteken a lengyelországi második negyedévi GDP-adat kelt figyelmet, a szakértők a várhatóan 5,5 százalék feletti éves növekedés alapján a pénzpolitikai enyhítés elmaradására következtethetnek. A másik figyelmet keltő jelenség a forint elmúlt két napon tapasztalt gyengülése - írja elemzők véleményét idézve a Dow Jones hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A hírügynökség megjegyzi, hogy a kormány adómérséklési csomagja és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megjegyzése távozásáról, amennyiben a parlament nem fogadja el a tervet, felkavarta a forint piacon a kedélyeket.

A dollár gyengülése ellenére, amely eddig forint erősítő tényezőként hatott, a kisebbségi kormány stabilitásáét kísérő aggodalmak gyengítették a forintot, amely e hét elején 234/euróról 238/euróra csökkent a hét elején. A kereskedők a 240/eurót tekintik a következő ellenállási szintnek. Egyesek hosszabb távon a forint 233-243/euró árfolyamon történő konszolidálására számítanak.

A londoni bankközi piacon a forint péntek reggel, 238,32-82/eurón, 0,11 százalékkal erősebb volt, mint csütörtökön későn, és 5,75 százalékkal erősebb az euróval szemben, mint év végén. A forint péntek reggel 161,44-09/dollár, 0,41 százalékkal drágább volt, mint csütörtökön későn, és 6,85 százalékkal erősebb, mint év végén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!