A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Enyhe lesz a forint iránti kereslet

Vágólapra másolva!
A globális piacok nem adnak kellő impulzust, tekintettel a regionális valuták csekély forgalmára, a forint iránt is lanyha lesz csütörtökön az érdeklődés - írja elemzők véleményét idézve a Dow Jones hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A hírügynökség utal arra, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszédet mond a Gazdasági Egyeztető Fórumon adócsökkentési programja bejelentése után.

Az elemzők bírálták a programot, mivel az kockáztatja az ország nehezen kivívott pénzügyi megbízhatóságát, ugyanakkor elégtelennek bizonyulhat a gazdasági növekedés fellendítésére.

Az elemzők megállapítják, hogy amennyiben a Federal Reserve e heti kommentárjának hatására a dollár gyengülni fog, ez támogatást nyújthat a közép-kelet-európai régió valutáinak.

A londoni bankközi piacon a forint csütörtök reggel, 236,66-16/eurón, 0,09 százalékkal gyengébb volt, mint szerdán későn, és 6,40 százalékkal erősebb az euróval szemben, mint év végén.

A forint csütörtök reggel 159,50-84/dollár, 0,62 százalékkal drágább volt, mint szerdán későn, és 7,97 százalékkal erősebb, mint év végén.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!