Nyomul a Lufthansa

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hétfőn a német Lufthansa légitársaság bejelentette, hogy megszerzi a Brussels Airlines belga légitársaság anyavállalatának 45 százalékát és 2011. után ráteheti a kezét a fennmaradó 55 százalékra is. A 45 százalékért a hírek szerint 65 millió eurót fizet.

A német társaság vezérigazgatója elhárította a további európai légi társaságok megszerzési tervével kapcsolatos felvetéseket, annyit mondott - az Alitalia nevét is firtató kérdésre -, hogy minden lehetőséget megvizsgálnak. Nem erre reflektálva Silvio Berlusconi olasz kormányfő, aki maga is keresi - mindeddig sikertelenül - a csődbe jutott Alitalia nemzeti légitársaság megmentésére a megoldásokat, hétfőn este úgy vélekedett, hogy a társaságnak partnere lehetne a Lufthansa, igyekeznek alaposan szemügyre venni ezt a lehetőséget.

Korábbi hírek szerint az Alitalában részesedés megszerzése kapcsán felvetődött a német társaság neve. Állítólag folynak is vele tárgyalások, miként az Air France-KLM csoporttal is. Utóbbit Berlusconi nem fogadná szívesen tulajdonosnak, noha a tavasszal a francia-holland és az olasz légitársaság már közel volt egy egyezséghez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!