A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

ÚTP: 250 000 forintnyi részvény jegyezhető

Vágólapra másolva!
Az Új Tulajdonosi Program (ÚTP) keretében személyenként legfeljebb 250 ezer forint értékű részvény jegyezhető kedvezményekkel, az összes kibocsátást együttesen értelmezve és jegyzési árfolyamon számolva  - derül ki a kedden közzétett kormányhatározatból. A kedvezményeket a határozat nem tartalmazza.
Vágólapra másolva!

A kormány döntése szerint az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) 100 százalékát, az első ütemben, 2009. május 31-ig legalább 25 százalék mínusz egy szavazatot megtestesítő részvényhányadot kell eladni. A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) 75 százalék plusz egy szavazat feletti tulajdonrészét értékesítik, de az első ütem határidejéig - 2009. november 30. - eladható hányadot a határozat nem jelöli meg. A Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) esetében a 25 százalék mínusz egy szavazat, illetve az afeletti, de 50 százalék mínusz egy szavazatot el nem érő részesedést adják el.

Mindhárom cégben a kormányhatározatban meghatározott pakett egyharmadát a lakosságnak, kétharmadát intézményi befektetőknek szánják. Az értékesítés első ütemének határideje 2009. szeptember 30. A kormány a határozatban felhívja a pénzügyminisztert, hogy 2008. szeptember 30-ig nyújtson be előterjesztést a kormány számára további, az ÚTP keretében értékesíthető társasági részesedések kijelöléséről.

Az Új Tulajdonosi Program (ÚTP) keretében meghirdetett kedvezményes részvényjegyzésben minden lakossági igényt kielégítenek - közölte Szuper József, a miniszterelnök főtanácsadója Budapesten kedden, sajtóbeszélgetésen. Markó Andrea, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára ismertette: a nemzetközi befektetőknek felkínált részvénycsomag árát könyvépítéses módszerrel - az ajánlatok alapján - határozzák meg, és a lakosság is ezen az árfolyamon jegyezhet kedvezményesen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!