A Fitch rontotta az UniCredit kilátásait

Vágólapra másolva!
Az eddigi pozitívról a köztes stabil fokozat kihagyásával egyenesen leminősítést valószínűsítő negatívra rontotta csütörtökön a Kelet-Európában igen aktív olasz UniCredit bankcsoport és egyes érdekeltségei adóskockázati osztályzatainak kilátását a Fitch Ratings.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A legnagyobb európai hitelminősítő londoni bejelentése szerint a meredek kilátásrontás az anyavállalaton kívül vonatkozik a német Bayerische Hypo- und Vereinsbank AG (HVB), valamint az osztrák Bank Austria Creditanstalt AG osztályzataira is, azok megerősítésével együtt.

A kelet-európai hálózaton belül ugyancsak negatívra romlott pozitívról a lengyel Bank Pekao osztályzati kilátása; több más térségi érdekeltség, így a romániai UniCredit Tiriac Bank és az ukrajnai Ukrsotsbank kilátása eddig is negatív volt.

Az UniCredit hosszú futamú devizaadósi kockázati besorolása egyébként magasan elsőrendű "A plusz", amelyet a Fitch Ratings megerősített, a bank úgynevezett önálló tevékenységi osztályzatát azonban az eddigi "B"-ről "B/C"-re rontotta.

A hitelminősítő londoni indoklása szerint a csoport jövedelmezősége ugyan hagyományosan jó, teljesítményére azonban az utóbbi időben nyomást gyakoroltak a globális vagyonkezelői szektor nehézségei, a gyenge olaszországi és németországi makrogazdasági kilátások, valamint egyes közép- és kelet-európai piacok kevésbé kedvező prognózisai.

Az UniCredit 22 nyugat- és kelet-európai országban van jelen; fiókjainak száma meghaladja a tízezret.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről