A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Most éppen 250 milliárdot töltenek a bankokba

Vágólapra másolva!
Az amerikai kormány 250 milliárd dollárt tervez fordítani banki részvények vásárlására, a pénzintézetek feltőkésítésére - írta a New York Times keddi internetes kiadásában. A CNBC televízió értesülése szerint a washingtoni adminisztráció a befagyott hitelpiacok kiolvasztását célzó közvetlen tőkeinjekciós programban valószínűleg bankok ezreinek nyújt majd segítséget. Az összeg felét a kilenc legnagyobb bank kapja majd; az adminisztráció elsőbbségi részvényeket fog vásárolni.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Henry Paulson pénzügyminiszter kedden körvonalazza a banki részvényvásárlási elképzelések részleteit, de az előzetes értesülések szerint a legnagyobb feltőkésítési lépéseket a következő bankok esetében hajtják végre: Bank of America, Wells Fargo, Citigroup, JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Morgan Stanley, valamint a Bank of New York Mellon, State Street és Merrill Lynch.

A Bloomberg szerint 125 milliárd dollárt kap ez a kilenc pénzintézet, a többi pénzt, ugyancsak 125 milliárdot a kisebb bankok kapnak majd.

A Bush-kormány ezenkívül várhatóan felhatalmazza majd a szövetségi betétbiztosítót (FDIC), hogy a nem kamatozó - többnyire vállalati - bankbetétekre korlátlan garanciát nyújtson. Az adminisztráció válságkezelési programjában éles fordulatot jelent a néhány napja meghirdetett banki részvényvásárlás, a korábbi stratégiában ugyanis még a banki portfóliók megtisztítása, a jelzálogalapú "mérgező" hiteltermékek felvásárlása volt a cél.

A The New York Times úgy tudja, hogy négy bank - a Citi, a JPMorgan Chase, a Bank of America és a Wells Fargo - egyenként 25 milliárd dollár állami tőkejuttatást kap. A Goldman Sachsból és a Morgan Stanley-ből 10 milliárd dolláros részvénycsomagot vásárolhat a kormány. A State Street és a Bank of New York 3-3 milliárd dollárt kap a Bloomberg értesülései szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!