Kedden erősödött az euró a dollárhoz képest

Vágólapra másolva!
Kedden reggel erősödött az euró a dollárhoz képest annak a hatására, hogy javulni kezdett a befektetői bizalom a banki ágazat iránt a világ vezető kormányainak elmúlt napokban végrehajtott határozott lépéseire. Komolyabb befolyásoló tényező lesz a nap folyamán a német gazdaság állapotát tükröző ZEW index ismertetése, amit közép-európai idő szerint tizenegykor hoznak nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A délutáni trendet az az amerikai pénzügyminiszteri bejelentés alakíthatja, amely - a várakozások szerint - arról szól majd, hogy az amerikai kormány 250 milliárd dollárt fordít banki részvények vásárlására, a pénzintézetek feltőkésítésére. Röviddel 8 óra előtt az euró 1,3685 dollárra erősödött a hétfői 1,3556 dollárról. A dollár 101,96 jenről 102,38 jenre emelkedett.

A forintot illetően a szakértők igen bizonytalanok, elsősorban a nemzetközi trend lesz a befolyásoló tényező. Összességében a forint szerény erősödésére számítanak kedden. Röviddel 8 óra előtt az euró 251,01 forintot ért a hétfő késő esti 252,20 forint után (-0,47 százalék). A dollár 183,33 forintra gyengült az előző napi 185,78 forintról (-1,32 százalék).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!