A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Lejtőre kerülhetnek a kávékészletek

Vágólapra másolva!
Beszűkül a kávépiac: jelentősen nőtt a kereslet, miközben a termelés ezzel nem tud lépést tartani - jelentették kolumbiai termesztők. Idén még több kávé kerül a piacra, köszönhetően a legnagyobb ültetvényekkel rendelkező Brazília jó termésének, de jövőre a kétéves termelési ciklus gyengébbik felében és a  kétszázalékos keresletnövekedés mellett hiány keletkezhet.
Vágólapra másolva!

Az világ fogyasztása gyorsabban növekszik, mint a termelés, a készletek ezért csökkenni fognak jövőre - mondta Juan Lucas Restrepo, a Kolumbiai Kávétermesztők Nemzeti Szövetségének kereskedelmi igazgatója. A növekvő felhasználás nem a főbb, hanem a feltörekvő piacokról származik - idézi a kávépiaci szakembert a Bloomberg.

Az igazgató azt is elmondta, hogy a heves esőzések miatt a kolumbiai termelés idén visszaesik félmillió zsákkal (egy zsák 60 kiló kávét tartalmaz). A jövő évre sem várnak az idei 12 millió zsákot alig meghaladó termésnél többet, mivel a kedvezőtlen időjárás várhatóan nem változik.

A felhasználás növekedésének ellensúlyozására kávéültető programokat indítanak be az országban, de ennek kedvező hatása csak jóval később lesz érezhető. A régi kávécserjék cseréjét felgyorsítják, így 2016-ra 16,5 millió zsákra növekedhet Kolumbia termelése.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!