A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tőzsdei mélyponton Ázsia

Vágólapra másolva!
Az ázsiai részvények elsősorban az autógyártók és a nyersanyagtermelők miatt estek szerdán (magyar idő szerint csütörtök reggel). Ennek oka az amerikai autóeladások csökkenése volt. Az USA-ban 17 éve nem esett ekkorát a járművek értékesítése. Ugyanakkor a szenátus jóváhagyta ugyan Washingtonban a bankmentést, de az igazi kétségek a képviselőház szavazásakor vetődnek fel. A szenátusban ugyanis csak a tagok egyharmadát választják újra pár hét múlva, viszont a képviselők közül mindenkit, ezért ők sokkal inkább tartanak a "népítélettől", ha egy amúgy népszerűtlen intézkedésről van szó.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Az MSCI Asia Pacific Index 1,9 százalékot esett Tokióban. Ez 2005 októbere óta a legalacsonyabb értékhez közelít, és idén immár 32 százalékos mínuszban jár.

A japán Nikkei 1,8 százalékot esett. A Komatsu Ltd. és a Hitachi Construction Machinery Co., Ázsia két legnagyobb exkavátor-gyártója vezette a visszaesést, miután az amerikai gyáripar a vártnál gyorsabban zsugorodott. A Toyota Motor Corp. és a Honda Motor Co., Japán két legnagyobb autógyára egyaránt esett, több mint 4 százalékot veszítettek értékükből. A toyota egészen pontosan -4,3, a Honda -4,5 százalékon zárt.

Az ausztrál BHP Billiton Ltd. bányacég 2,5 százalékos mínuszba került, miután a Merrill Lynch & Co. szerint a vasérc ára kevésbé fog nőni, mint ahogyan azt előrejelezték. Ennek oka az acélkereslet szerényebb növekedése.

A bankok miatti aggodalom miatt a Hang Seng Bank Ltd., a hongkongi második legnagyobb hitelezője tíz éve a legnagyobbat este. A pénzintézet azért zuhant, mert adósságot hagyott a WaMu-ban, a múlt héten csődbe ment amerikai bankban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!