Megint nagy maflást kapott a Dow Jones

Vágólapra másolva!
Az amerikai indexek szerdán is negatívban fejezte be a kereskedést, a Dow Jones végül hetedik legnagyobb napi veszteségét hozta össze.
Vágólapra másolva!

Az utolsó fél órában szállt el az amerikai ipari index, ebben az időszakban 500 pont veszteséget produkált. A Dow Jones index (DJIA) mind a 30 alkotója veszteséggel zárt, az esést a már a nyitásban is markáns veszteségben llévő Alcoa vezette, amelynek papírja csengetéskor 13 százalékkal ért kevesebbet az előző napi záráshoz viszonyítva.

Ugyancsak a veszteségek növekedése felé terelte a mutatókat a globális recessziótól, illetve annak elhúzódásától való félelem, a vártnál rosszabb negyedéves jelentések, valamint a profitkivétek is. A technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index 4,8 százalékcsökkenéssel 1615,75 ponton fejezte be a napot. A DJIA végül 8519,21 ponton zárt, 5,7 százalék (514,45 pont) gyengüléssel. A DJIA legnagyobb napi vesztesége 650 pont volt. Szintén nem használt a kereskedésnek az olaj árának 16 havi mélypontra süllyedése, valamint az arany és a réz jegyzésének lejtőre állása sem.

A banki ágazatban az egyik legnagyobb veszteséget a Wachovia Corp. érte el, miután 23,9 milliárd dolláros harmadik negyedévi veszteséget jelentett. Jelentősen esett a Boeing részvény ára, mert nyereségének csökkenéséről számolt be. A Sandisk árfolyama is jelentősen süllyedt, miután a Samsung Electronics elállt az amerikai chipgyártó 5,9 milliárd dollárért történő felvásárlásától. Komoly veszteségen voltak az olajipari cégek, miután erőteljesen csökkent a kőolaj világpiaci ára.

New Yorkban az arany ára unciánként a legközelebbi, októberi határidőre 32,80 dollárral 733,30 dollárra csökkent.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről