Erősödés Budapesten

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 182,56 pontos emelkedéssel, 12 107,54 ponton nyitott csütörtökön, ami a szerdai záró értékéhez képest 1,53 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

A vezető részvényeknek jól sikerül a nyitás: az első kötések után az OTP árfolyama 3,1 százalékos emelkedéssel 2785, a Mol jegyzése pedig 2,4 százalékot erősödve 9880 forintra ugrott. A Magyar Telekom papírjai 0,9 százalékkal 569 forintra drágultak. A kivétel a Richter, a gyógyszercég árfolyama 0,2 százalékkal 26 300 forintra csökkent.

Illés László, a Quaestor elemzője pozitív kereskedést vár a budapesti börzén és a nyugat-európai tőzsdéken egyaránt. Az optimista hangulat a nap további részében is fennmaradhat, mivel a nap folyamán nem várható jelentős piacbefolyásoló hír megjelenése.

Az egyetlen figyelemre méltó adat az eurózára vonatkozó bizalmi index lesz, de vélhetően ennek nem lesz számottevő hatása a piacokra. Az Egyesült Államokban nem lesz kereskedés a hálaadás napja miatt, így a tengerentúlról nem jön iránymutatás - tette hozzá az elemző.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről