A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Eséssel kezdett Nyugat-Európa

Vágólapra másolva!
Enyhe eséssel indítottak hétfőn a nyugat-európai tőzsdék követve a Wall Street előző üzleti napon történt visszaesését. Az olajipari cégek és a bankok is a veszteséges zónában mozogtak.
Vágólapra másolva!

A válogatott európai részvények FTSEurofirst 300 indexe 0,4 százalékkal 855,86 pontra esett a nyitás után. A legerősebben az olajpapírok süllyedtek: a BP, a Shell, a Total 0,9-1,5 százalékkal esett, miután a WTI típusú nyersolaj ára 2 százalékkal 56 dollárra alá csökkent.

A bankok közül a UBS 3,2, a HSBC és a BNP Paribas 1-1 százalékkal estek. A Deutsche Bank ugyanakkor 0,7 százalékkal javult azután, hogy vezérigazgatója közölte az egyik német napilapnak, a legnagyobb német bank nem fogja igénybe venni az állam pénzügyi segítségét.

Rontotta a tőzsdei hangulatot a közlés a japán GDP a második után a harmadik negyedévi csökkenéséről is és ezzel a recesszió beköszöntéről, illetve az, hogy a Brit Gyáriparosok Szövetsége közölte, a brit gazdaság jövőre két évtized óta a legnagyobb méretű visszaesése elé néz.

A londoni FTSE 100 indexe több mint 19 pontos csökkenéssel kezdett, nyitás után fél órával 19,8 pontos veszteségben volt. A frankfurti DAX30 mutatója több mint 12 pontos eséssel nyitott, nyitás után fél órával 20,2 pontos veszteségben volt. A párizsi CAC40 több mint 11 pontos eséssel kezdett, nyitás után fél órával 21,1 pontos csökkenésben volt.

Tőzsdenyitáskor a bankközi devizapiacon az euró 1,2599 dolláron állt, 0,0067 dollárral volt drágább a pénteki későinél. Egy órával korábban az eurót 1,2584 dolláron jegyezték. Az euró stabilan tartja magát az 1,25/dollár szint felett a washingtoni csúcsértekezlet után, és az európai pénz e héten várhatóan nem mutat majd nagy kilengéseket, negatív konjunkturális hírekre ugyanis nem számítanak a szakértők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!