Londonban esést várnak

Vágólapra másolva!
Elemzők szerint az európai tőzsdeindexek az Amerikában és Ázsiában kialakult eladói nyomásnak megfelelően a negatív tartomány felé veszik az irányt.Kedvező ugyanakkor, hogy péntek reggel a New York-i határidős mutatók pluszban voltak.
Vágólapra másolva!

Az amerikai és az ázsiai részvénypiacokhoz hasonlóan Európában is az eladók fölénye várható a pénteki nyitás után. A pesszimizmus azzal magyarázható, hogy a befektetők hosszú recesszióval számolnak.

Londoni szakértők szerint az irányadó mutató (Footsie) és a frankfurti index (DAX) egyaránt 1 százalék körüli visszaeséssel indulhat útjára pénteken. A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései ugyanakkor jól álltak péntek reggel, a Dow Jones 1,1, a technológiai index, a Nasdaq pedig 1,2 százalékos többletet mutatott.

Az amerikai részvények egyébként jelentősen estek csütörtökön, szerdával együtt 1987 óta a legnagyobb kétnapos veszteséget szenvedte el az S&P 500-as, a legszélesebb merítésű index a New York-i tőzsdén, 10 százalékot vesztett. A Standard & Poor's 500 végül 5 százalékot esett, 904,9 pontra, a Dow Jones pedig 443 pontot zsugorodott, 4,9 százalékkal, és először zuhant 9000 pont alá a héten.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről