Törékeny a részvénypiac, gyengülés reggel

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 128,62 pontos csökkenéssel, 11 889,25 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 1,07 százalékkal gyengült. Az amerikai elnök beiktatásával kapcsolatos események előtt kivárás lehet az európai tőzsdéken, így a magyar részvénypiacon is.
Vágólapra másolva!

Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője a kereskedés elején nem számít lényeges ármozgásokra, később pedig véleménye szerint az Egyesült Államokból érkező hírek mozgathatják az árfolyamokat.

Megjegyezte, hogy törékeny a piacok hangulata. Az előző napon az angol bankrendszerrel kapcsolatos negatív hírek borzolták a kedélyeket, kedden pedig arra figyelnek a piacok, hogy az amerikai elnök beiktatásán elhangzik-e valami újdonság az amerikai gazdaság élénkítésével kapcsolatban. Ez utóbbi némi javulást hozhat a piacokon - fejtette ki az elemző.

A forint gyengülésével kapcsolatban az elemző úgy vélekedett: nincs szó a magyar deviza elleni spekulációról, a forint gyengülése a nemzetközi piaci hangulatba illeszkedik, így véleménye szerint nem lesz direkt hatása a részvénypiacra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!