A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tovább eshet a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 25,39 pontos csökkenéssel, 11 490,72 ponton nyitott hétfőn, ami a pénteki záró értékéhez képest 0,22 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

Kis mértékű esésre számítanak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén a kereskedés elején az MTI által megkérdezett elemzők, akik szerint a globális negatív piaci hangulat "elmossa" a Mollal kapcsolatos pozitív hírek hatását.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint hétfőn a magyar börze várhatóan követni fogja az előző két kereskedési napon csökkenéssel záró amerikai és ázsiai piacokat.

Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank Zrt. elemzője kiemelte: a feltételezhetően délutánig kitartó negatív hangulaton esetleg csak a nap folyamán érkező európai és amerikai konjunktúra indexek változtathatnak.

A Mol sem ugrik ki

Az elemzők hangsúlyozták: a Mollal kapcsolatos "pozitív momentum" nem okozott komoly meglepetést, így a hírek várhatóan nem fogják érdemben befolyásolni a társaság papírjainak árfolyamát.

A Mol pénteken arról állapodott meg az INA-val, hogy a magyar társaság három főt delegál a horvát cég hatfős igazgatóságába, köztük az elnököt, akinek a szavazata egyenlőség esetén dönt, az INA kilenc fős felügyelő bizottságába a Mol öt főt delegál. A gáz keretszerződésben abban egyeztek meg, hogy az állami tulajdonú Plinacro gázvezeték-üzemeltető 514 millió kunáért (20,15 milliárd forint) megveszi az INA okoli gáztárolóját, a gázkereskedelmi tevékenység értékesítésére vonatkozó szerződést pedig 2009. július 1-ig kell megkötni.

A bejelentésre való tekintettel a Mol kérte részvényei kereskedésének felfüggesztését csütörtökön. A kereskedést hétfőn állítják vissza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!