Nagyot fogtak az amerikai piacok

Vágólapra másolva!
Figyelemre méltó rally alkult ki a kereskedés végére New Yorkban, elsősorban a megkezdett amerikai lakásépítkezések számának 22 százalékot meghaladó februári emelkedése lelkesítette részvénypiacokat, valamint néhány vállalati hír lökte magasra az indexeket, elsősorban a Nasdaq piac esetében.
Vágólapra másolva!

A hétfői nagyon enyhe esés után kedden komoly erősödéssel zártak az amerikai piacok. A tőzsde ipari indexe, a DJIA 7395,70 ponton zárt, hétfőhöz képest 2,48 százalékos emelkedéssel, ez február 19. óta a legmagasabb zárószint. A Nasdaq composite index 4,14 százalékkal erősödött, 1462,11 ponton fejezte be a napot. A tőzsde mutatója a kereskedés felénél 1,3 százalékos, a Nasdaq piac composite mutatója 2,3 százalékos emelkedésben állt. Erősödést jelzett a dollár, folytatta drágulását a nyersolaj. Az euró a New York-i tőzsdezárás megelőzően viszont 1,3006-09 dolláron volt.

A tőzsdei emelkedést az ingatlanos adat kapcsán előbb a Home Depot kereskedelmi vállalat részvénye serkentette, majd támogatta a Citigroup részvény, mivel a bankcsoport javuló eredményt jelzett az idei év első két hónapjára, és részvényének árfolyama 6 százalékot erősödött. A technológiai piacon a Cisco-ról jelent meg remek brókeri vélemény, elsősorban tőle ment fel a Nasdaq composite.

Vegyesen nyitottak kedden a Wall Street vezető mutatói, a piac hangulatát két makroadat befolyásolta: váratlanul nőtt az új lakásépítések száma, ugyanakkor a termelői árindex a vártnál kisebb mértékben emelkedett. A kereskedés első perceiben a DJIA 14,74 ponttal, 0,20 százalékkal esett, a Nasdaq piac összetett indexe 13,39 ponttal, 0,95 százalékkal emelkedett. Nagyjából fél óra múlva a DJIA már nyereséget jelzett, 0,07 százalékot, a Nasdaq piac 0,93 százalékos emelkedésnél tartott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!