Jó hangulat és kivárás Nyugat-Európában

Vágólapra másolva!
A nyugat-európai részvénypiacok csütörtök reggel emelkedéssel kezdtek. A második üzleti nap, hogy folyamatosan javulnak a jegyzések, elsősorban a bankok és a bányaipari cégek emelkedtek a Bank of England kamatdöntésének, illetve az amerikai foglalkoztatottsági adat közzétételének napján.
Vágólapra másolva!

A nap folyamán a befektetők figyelmüket a Bank of England döntésére irányítják. A BoE várhatóan 0,5 százalékon hagyja az irányadó kamatot azután, hogy szeptember óta minden hónapban lefelé módosította. A kamatmérséklés helyett most egy 75 milliárd fontos kiadási programmal igyekeznek kilendíteni a gazdaságot a recesszióból, és e program részleteit várja a piac.

A Barclays 4,2 százalékkal emelkedett a tegnapi bejelentés után, miszerint a bank eladja iShares befektetési részlegét a CVC Partners befektetési társaságnak. A HSBC, a BNP Paribas, a Banco Santander és Unicredit 1,8-3,4 százalék közötti mértékben javult. Az olaj, illetve a rézárak emelkedésének hatására javultak az olajipari, illetve a bányászati cégek.

Csütörtökön a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, a Footsie 36 pontos emelkedéssel kezdett, és fél óra múlva 22 pontos emelkedésben volt. Frankfban a DAX-30 40 pont körüli emelkedéssel indult, és fél óra alatt 39 pontos nyereséget produkált, míg Párizsban a CAC-40 24 pont körüli emelkedéssel nyitott, és fél óra alatt 13 pontot erősödött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!