Átszervezik az UniCredit bankhálózatot

Vágólapra másolva!
Kiterjesztik hat közép- és kelet-európai UniCredit leánybankra az olasz-német-osztrák bankcsoport üzletág alapú irányítási rendszerét. Az APA osztrák hírügynökség pénteki jelentése szerint a modellváltás a magyar, a cseh, a horvát, a román, a bulgáriai és az oroszországi UniCredit Bankot érinti.
Vágólapra másolva!

A cél a bevételek, költségek és kockázatok optimalizálása, a módszer a tevékenységi körök alapján kialakított úgynevezett divíziós irányítási rendszer meghonosítása földrajzi helytől függetlenül.

A UniCredit a legnagyobb bankcsoport Közép- és Kelet-Európában: a cégnek 19 országban összesen több mint négyezer fiókja működik. A térségbeli érdekeltségek jelenleg külön egységként tagozódnak be a csoportba. Ez a "CEE-Division", vagyis közép-kelet-európai divízió, amelyet Bécsből irányítanak.

A felvásárlások és egyesülések egész sorából az utóbbi években kinőtt konszern szerkezete most kristályosodik ki, ez a folyamat azonban nem a regionális elvet követi. A struktúra alapja az üzletág, illetve az ügyfél típusa.

Az úgynevezett Retail divízió a lakossági ügyfelekkel és kisvállalatokkal folytatott kapcsolatokat fogja egybe. A nagyvállalati ügyfelek a Corporate divízióhoz tartoznak, a befektetési banki területet pedig az Investment Banking elnevezésű divízió irányítja, melyeket most egybeolvasztottak, az új szervezeti egység központja München.

Az igen jelentős vagyonnal rendelkező ügyfeleket kiszolgáló úgynevezett magánbanki üzletágnak is külön divíziója lesz milánói központtal, Private Banking névvel. Ebbe a szerkezetbe épülnek be a közép-, és kelet-európai térség hat kijelölt országában működő UniCredit-leánybankok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!