Megállapodott a Richter és a KV Pharmaceutical

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A KV Pharmaceutical Company pénteken bejelentette, hogy licenc-megállapodást írt alá a Richter Gedeon Nyrt-vel valamint a Gedeon Richter USA-val a KV egyes nőgyógyászati termékeire és technológiáira vonatkozóan - derül ki a magyar gyógyszercég közleményéből.

A megállapodás tovább bővíti a két cég között fennálló kapcsolatot és lehetővé teszi, hogy a Richter maga állítsa elő a KV szabadalmazott termékeit és technológiáit. A termékek forgalmazásának jogát a Richter hagyományos piacain túl az Európai Unió összes tagállamára megkapta. A szerződés keretében fejlesztett termékek után a KV Pharmaceutical royalty díjakra és ún. mérföldkő fizetésekre jogosult, melyek mértékét a felek nem kívánják nyilvánosságra hozni.

A megállapodás kiterjed a jövőben kifejlesztett termékekre is. A termékekhez és technológiákhoz kapcsolódó, az Egyesült Államok területére vonatkozó jogokat továbbra is a KV birtokolja.

Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója szerint a megállapodás "fontos stratégiai lépés" a cég portfoliójának magas hozzáadott értékű termékekkel és projektekkel való bővítése irányában, mivel lehetővé teszi a jelenlegi nőgyógyászati termékkínálat további erősítését nemcsak hagyományos piacainkon, hanem az Európai Unió összes tagállamában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!