Két százalékon felül bukott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 390,23 pontos, 2,31 százalékos csökkenéssel, 16 481,39 ponton zárt kedden.
Vágólapra másolva!

A forintárfolyam alakulásáról itt olvashat.

Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője elmondta: a hétfői határozott emelkedés után erőteljes korrekció volt a keddi kereskedésben, és profitrealizálás kezdődött a Budapesti Értéktőzsdén. Bár pozitív hangulatban indult a hét második napja, már délelőtt elfogyott a lendület, majd délután egy órától erőteljes csökkenés indult meg.

A zárás előtti további eséshez hozzájárult, hogy az Egyesült Államokban júliusban tovább csökkent, és mindössze 46,6 pontot ért el a Conference Board vezető amerikai gazdaságkutató fogyasztói bizalmi mutatója, miközben az elemzők 49,0 pontot vártak - hangsúlyozta az üzletkötő. Így végül napi mélypontja közelében, több mint 390 pontos eséssel zárt a BUX, a csökkenést a Mol és az OTP vezette - fűzte hozzá.

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. részvényelemzője kiemelte: az európai, és a többi fejlett piacokon is korrekciós hangulat uralkodott, amely a közép-kelet-európai régióban hatványozottan jelentkezett.

Az OTP papírok 2,64 százalékkal, 99 forinttal lettek olcsóbbak 20,8 milliárd forintos forgalom mellett. A Mol részvényei 430 forinttal értek kevesebbet, mint tegnap záráskor, ami 3,14 százalékos gyengülést jelent.

A gyógyszergyárak közül az Egis 1,1 százalékot, a Richter 1,88 százalékot bukott. Előbbit 18 000, utóbbit 36 305 forintért lehetett kapni nap végére. A Magyar Telekom 10 forinttal, 1,49 százalékkal olcsóbbodott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről