Vágólapra másolva!
Az Volvo svéd teherautó-gyártó már a harmadik negyedévet zárta veszteséggel, miután az eladásai egyharmadával csökkentek a gyenge kereslet miatt az április-június közötti időszakban.
Vágólapra másolva!

A Volvo adó utáni vesztesége 5,56 milliárd svéd korona (718 millió dollár) volt a második negyedévben az egy évvel korábbi 5,1 milliárd korona nyereséggel szemben. A cég negyedéves eladásból származó bevétele 33 százalékkal 54 milliárd koronára esett a múlt év azonos időszakában feljegyzett 80,4 milliárd koronáról.

Leif Johansson, a Volvo vezérigazgatója a gyorsjelentéshez fűzött kommentárjában elmondta: a cég főbb piacain, Európában, Észak-Amerikában és Japánban továbbra is igen lanyha a kereslet. Ugyanakkor a kereslet visszaesése elérte a mélypontot, a piacok stabilizálódtak, de továbbra is nehéz megjósolni, mi történik az év hátralevő részében - mondta a cégvezér.

A Volvo továbbra is fenntartja azt az előrejelzését, hogy a tehergépkocsik európai piacán az idei kereslet legalább a felére esik vissza, Észak-Amerikában pedig 30-40 százalékkal tavalyhoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!