Dobogós lett a papagáj a brókerversenyben

Vágólapra másolva!
Nyolc brókert megelőzött egy papagáj egy valós adatokon alapuló tőzsdejátékban Dél-Koreában. Hat hét alatt majdnem 14 százalékos profitot ért el.
Vágólapra másolva!

Harmadik helyen végzett egy papagáj egy Dél-Koreában rendezett tőzsdei kereskedési versenyben. Az ellenfele tíz profi bróker volt - írja a Daily Telegraph internetes oldala.

Az ötéves, Eper névre hallgató, Pápua-Új-Guineából származó madár a valós árfolyamokon alapuló játékban ugyanúgy 60 millió - virtuális - dél-koreai vonnal indult, mint a tíz alkusz, de míg azok bármilyen részvénnyel kereskedhettek, ő hetente a helyi tőzsde 30 vezető részvénye közül választott, a csőrével az azokat jelképező labdák valamelyikére bökve.

Az AFP hírügynökség beszámolója szerint a papagáj 13,7 százalékos nyereséget ért el a hat hét alatt, amit csak ketten tudtak túlszárnyalni, 64,4, illetve 21,4 százalékos eredménnyel. Az inkább a kisebb és közepes részvényeket előnyben részesítő brókerek átlagos tejesítménye egyébként 4,6 százalékos veszteség volt.

A szervező Paxnet nevű cég képviselője úgy kommentálta a történteket, hogy "a kísérlet azt bizonyítja: hosszú távra, vezető papírokba fektetni biztonságos és hatékony stratégia".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!