Vágólapra másolva!
Két hét alatt közel 30 százalékos részvényár-emelkedést és az elmúlt napokban duplázódó tőzsdei forgalmat produkált az OTP a gyorsjelentés nyilvánosságra hozatala előtt. Egyes elemzők szerint a részvény árfolyamának alakulására nem lesz jelentős hatással a gyorsjelentés publikálása, mások ugyanakkor úgy vélik, csak akkor nem indul be profitrealizálás a tőzsdén, ha a bankcsoport a konszenzusos becsléseknél lényegesen jobb számokat közöl.
Vágólapra másolva!

A piaci szereplők 35 milliárd forint alatti adózott eredményt negatívan fogadnának, míg a 43 milliárd feletti érték pozitív reakciókat válthat ki - mondta az OTP csoport csütörtöki gyorsjelentését megelőző várakozásról a Világgazdaságnak Dobár Péter, a CIB Bank elemzője. A lap szerint az elemzők átlagosan 41,9 milliárd forintos második negyedévi nyereséget várnak a bankcsoporttól, a tavalyi 74,3 milliárd forintos eredmény után.

Az OTP-részvény, amelynek záróára szerdán 4700 forint volt, már elérte az év végére várt 4301 forintos értéket - mondta a Világgazdaságnak Vágó Attila, a Concorde elemzője.

Az árfolyamra vonatkozó hosszabb távú elemzői várakozások enyhén pesszimisták tűnnek, a Bloomberg hírügynökség által gyűjtött célárak többsége augusztus elején a tegnap 4700 forinton záró árfolyam alattiak, sőt több brókerház - például a Merrill és a CA Cheuvreux - 3000 forintnál kisebb célárakat is adott az OTP-re.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről