Biztató eredmény a Richter új gyógyszeréről

Vágólapra másolva!
Részsikert könyvelhetett el a Richter fejlesztés alatt álló skizofréniagyógyszere vizsgálatai során. A bejelentés nyomán a cég részvénye drágulni tudott a zuhanó BÉT-en a délelőtti kereskedés folyamán.
Vágólapra másolva!

Sikeresen zárult az utolsó előtti, a Forest Laboratories amerikai céggel közösen végzett klinikai kettes vizsgálat a Richter Gedeon Nyrt. skizofrénia kezelését célzó új, fejlesztés alatt lévő vegyületével - közölte a Richter a BÉT honlapján csütörtökön.

A Richter által fejlesztett cariprazine-nal (RGH 188) kezelt skizofrén betegek klinikai kettes kutatási fázisban végzett vizsgálatai már a kezelés első hetében szignifikáns javulást mutattak a placebokezelést kapott betegekhez képest. Minden ezt követő vizsgálat igazolta ezt - áll a közleményben.

Az eredmények megteremtik annak lehetőségét, hogy felgyorsítsák a hármas fázis klinikai programot - vélekedett a közleményben Marco Taglietti, a Forest Research Institute elnöke.

Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója október közepén a Bloomberg hírügynökségnek nyilatkozva nem zárta ki annak lehetőségét, hogy egy harmadik, európai partnert vonjanak be a törzskönyvezéshez vezető utolsó, harmadik vizsgálati fázisba, amely egy-másfél évig tart.

Bizonyára a kedvező hír hatása, hogy a csütörtökön is rosszul kezdő pesti tőzsde részvényei között - a szerdai rádiófrekvencia-döntés egyik kedvezményezettje, az Econet papírja mellett - a Richteré az egyetlen, amely fél 10 körül jobban állt, mint az előző napi záráskor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!