Piacra lépett a CIG Romániában

Vágólapra másolva!
Romániában is elkezdte működését a CIG Közép-európai Biztosító. A magyar társaság további célpontjai közt szerepel Bulgária, Szerbia és Ukrajna is - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A CIG 670 ezer eurós befektetéssel indult Romániában, ahova azért elsőként terjeszkedtek, mert ott a magyarnál is jóval alacsonyabb biztosítottsági szinttel rendelkezik a lakosság. Míg itthon 1,7 százalék a biztosítási penetráció, addig dél-keleti szomszédunknál 0,4 százalék ez az adat. Életbiztosításra is mindössze csak 30 eurót költenek a románok, míg itthon 170-et - mondta Mikó Gyula vezérigazgató-helyettes.

A befektetéssel 24 helyi fiókot nyitnak román városokban, valamint 250 fős saját értékesítési hálózatot építenek ki, de független alkuszokat is alkalmaznának. Eddig 126 szerződést adtak el, amelyek átlagdíja 420 euró. Díjbevételük idén 1,8 millió euró lesz, jövőre már 6 milliót várnak.

Ovidiu Dan, az ottani fióktelep vezetője szerint 2010 végére lehet nyereséges a vállalakozás. Később azonban még tovább bővítik a szolgáltatásokat, bevezetik ugyanis az egészségügyi kiegészítő- és a vegyes életbiztosításokat is.

A magyarországi CIG hatezer szerződést kötött másfél év alatt, tavaly 4,2 milliárd, az idei első félévben 3,9 milliárd forint díjbevételt ért el. A 3,5 milliárd forintos alaptőkét több befektető adta össze, akik közt Járai Zsigmond is megtalálható és most a CIG felügyelőbizottságának elnöke.

Az elkövetkező évekre célul tűztek ki több más piacra való belépést, így megjelennének Bulgáriában, Szerbiában és Ukrajnában is. Három-öt éven belül lépnének a Budapesti Értéktőzsdére - mondta Missura Gábor, a CIG kommunikációs igazgatója. Ennek keretében a biztosító 20 százalékos kedvezményt adna a részvények árából a saját ügyfeleinek. Jelenleg azonban újabb nagybefektetőket keresnek, mivel a bővülés gyorsabban zajlik, mint várták - írja a Világgazdaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről