Új cég lép a pesti tőzsdére

Vágólapra másolva!
A Finext Vagyonkezelő Nyrt. október 20-án kérelmezte törzsrészvényeinek tőzsdei bevezetését - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a honlapján szerdán. E héten már a második bevezetési kérelem érkezett a BÉT-re, a Kulcs-Soft Számítástechnikai Nyrt. egy nappal korábban kérte részvényeinek bevezetését.
Vágólapra másolva!

A Finext Vagyonkezelő a Futureal cégcsoportból kivált Finext csoport tagja. A Futureal 2009. október 1-jén jelentette be, hogy az eddiginél erőteljesebben szétválasztja ingatlan- és tőkebefektetési tevékenységét, és utóbbiak Finext néven futnak tovább.

A Finext csoport alapító tulajdonosai - a Futureal csoporthoz hasonlóan - Futó Gábor és Futó Péter. A pénzügyi befektető csoport jelenlegi tagjai a Finext Vagyonkezelő Nyrt. mellett a Finext Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Finext Startup Kockázati Tőke Alapkezelő Zrt.

A Finext alapkezelő jelenleg 20 milliárd forint feletti értékben három befektetési alapot, köztük két ingatlanalapot és egy 12 milliárd forint tőkéjű globálisan diverzifikált tőkepiaci alapot kezel. A Finext Startup a kkv-k finanszírozását célzó Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram egyik nyerteseként, a Jeremie program keretében egy 7 milliárd forint tőkéjű, 10 éves futamidejű kockázati tőkealap indítását tervezi, ehhez a mintegy 2 milliárd forintnyi saját tőkerész áll rendelkezésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!