A jövőben egy évben csak egyszer lehet nagyon drága hitelt felvenni

Vágólapra másolva!
Jövő év júniusától egy ember egy évben csak egyszer vehet fel éven belüli lejáratú, 65 százalékot meghaladó teljes hiteldíjmutatójú, maximum 250 ezer forintos kölcsönt.
Vágólapra másolva!

Az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításához benyújtott egyik indítvány szerint 2010 júniusától egy pénzügyi intézmény, egy naptári évben ugyanannak az ügyfélnek egy alkalommal nyújthat olyan kölcsönt, amelynek teljes hiteldíj mutatója meghaladja a 65 százalékot és összege nem haladja meg a kétszázötvenezer forintot. A kölcsön lejárata egy alkalommal legfeljebb hat hónappal hosszabbítható meg. A javaslatot az Országgyűlés a kormány ellenében fogadta el hétfő este, a törvényjavaslat zárószavazása várhatóan jövő héten lesz.

Egy másik, a kormány által nem támogatott, de elfogadott SZDSZ-es javaslat pedig jelentősen lecsökkenti a bankkártyás fizetések tranzakciós díjait. A kiskereskedő által a pénzintézetnek fizetett díj a jelenlegi egy százalékról az indítvány szerint 0,3 százalékra csökken. Ez nem a végleges formája a tranzakciós díjra vonatkozó szabályozásnak, azt az MSZP a zárószavazás előtt még módosító indítvánnyal korrigálni fogja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!