Betett a havazás az amerikai gazdaságnak - lapszemle

Vágólapra másolva!
A rendkívüli időjárás hátráltatta az amerikai gazdaság magához térését az év eddigi részében; korlátoznák a hitelkártyákhoz kapcsolódó büntető díjak nagyságát az Egyesült Államokban; megvédte a Goldman Sachs a görög trükköket; nem ígér segélyeket Görögországnak a német kancellár; kiárusításba kezdhet a Renault autógyártó.
Vágólapra másolva!

Az amerikai gazdaság növekedését jelentősen mérsékelték az idén az országszerte nagy gondokat okozó hóviharok - áll az amerikai központi bank szerepét betöltő Fed aktuális, a BBC internetes oldala által ismertetett jelentésében. A Bézs Könyv (Beige Book) nevű dolgozat szerint az ingatlan- és a munkaerőpiac még mindig elég rossz állapotban van.

A hitelkártyacégek által az ügyfelekre kirótt büntető díjak jelentős korlátozását javasolja a Fed - számolt be a Washington Post. A kezdeményezés szerint a tartozás vagy kerettúllépés miatt kivetett díj nem lehetne magasabb, mint a tartozás, illetve a túllépés összege.

Megvédte a Goldman Sachs amerikai nagybank egyik vezetője azokat az ügyleteket, amelyekkel segített Görögországnak leplezni eladósodottsága valós mértékét - jelentette a BBC. Gerald Corrigan azt mondta, a módszer összhangban állt az akkori szabályokkal, bár elismerte, hogy lehetett volna átláthatóbb. Egyebek mellett a kérdéses trükkök alkalmazása vezetett Görögország jelenlegi súlyos pénzügyi helyzetéhez.

Angela Merkel német kancellár és Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök pénteki találkozója nem segélyígéretekről fog szólni - jelezte maga Merkel azután, hogy Papandreu ismertette a görög megszorító intézkedéseket, egyszersmind további segítséget kért az EU-tól. Merkel nagy nyomás alatt van, sok uniós vezető ugyanis Európa legnagyobb gazdaságától várja a görögök megmentését - írja a Bloomberg.

Nem stratégiai érdekeltségei eladását fontolgatja a Renault - idézte a Wall Street Journal a francia autógyártó vezére, Carlos Ghosn Genfi Autószalonon elhangzott szavait. A cél a cég 6 milliárd eurós adósságállományának a megfelezése. Ghosn a svéd AB Volvo teherautógyártóban meglévő 20 százalékos részesedést említette példaként.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről