A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hitel helyett adócsökkentést akarnak a vállalkozások

Vágólapra másolva!
Adócsökkentéstől remélik a kis- és középvállalkozások (kkv-k) a versenyképességük javulását. A hitelezés javítását vagy a munkahelyteremtő programokat jóval kevesebben jelölték meg szükségként.
Vágólapra másolva!

A mikro-, kis- és középvállalkozások véleménye alapján idén leginkább az adózási helyzet javulása és a vállalkozóbarát törvények, valamint a megrendelések növekedése segítené leginkább a magyarországi cégek versenyképességét -derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatásából.

Ezzel szemben a munkahelyteremtő programok, a hitelkondíciók javulása, a képzettebb munkaerő nem játszik számottevő szerepet a kkv-k versenyképességének növelésében.

A legutóbbi K&H kkv bizalmi index kutatás keretében a mikro-, kis- és középvállalkozásokat arról kérdeztük, véleményük szerint mi javítaná leginkább cégük versenyhelyzetét 2010-ben. A megkérdezettek legnagyobb arányban az adózási helyzet javulását és a vállalkozóbarát törvényeket (19 százalék), valamint a megrendelések növekedését (szintén 19 százalék) tartják fontosnak ahhoz, hogy cégük versenyképessége javuljon.

A gazdasági/iparági fellendülés a megkérdezett vállalkozások 17 százaléka szerint javítana versenyhelyzetükön. A versenyképesség növelés szempontjából középmezőnyben végzett tényezőket - a finanszírozási feltételek javítása/állami támogatások növelése, vevők helyzetének javulása, új piacok elérése, árfolyamok javulása - durván minden tizedik vállalkozás tartja fontosnak.

Orbán Viktor a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének konferenciáján ígéretet tett az adók és járulékok csökkentésére 4 év alatt, ennek ellenére a Fidesz választási programjában nem szerepel az adócsökkentés. (Erről bővebben itt olvashat.) Az [origo] olvasói szavazhatnak arról, hogy szerintük milyen gazdaságpolitikai lépéssel kellene kezdenie az új kormánynak, s ebben az adócsökkentés, adóegyszerűsítés és a bürokráciacsökkentés szerepelt első helyen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!