Uniós pénztől eshetnek el az építőcégek

Vágólapra másolva!
Az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) elfogadhatatlannak és az építőipari cégek hátrányos megkülönböztetésének tartja, hogy idén nem támogatnák a telephelyfejlesztést.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a napokban bocsátotta társadalmi egyeztetésre a regionális operatív programokban tervezett telephelyfejlesztések pályázati felhívását. Az NFÜ elgondolása szerint idén nem támogatnák az építőipari tevékenység célját szolgáló telephelyfejlesztést.

Forrás: MTI

Az ÉVOSZ és tagszervezetei számára az NFÜ álláspontja elfogadhatatlan, mert így a vállalkozási infrastruktúra fejlesztésének támogatásából mintegy nyolcvanezer mikro, kis- és középvállalkozást zárnak ki indokolatlanul.

Az építőiparra kifejezetten jellemző a kisszervezetek nagy száma, amelyek az ágazatban elhúzódó, négy éve tartó építőipari válság, valamint a lánctartozások közepette a támogatási lehetőségtől is elesnek. Az érdekképviselet szerint elfogadhatatlan, hogy az országos átlagnál rosszabb tőkeellátottságú építőipari cégek esélyt sem kaphatnak az állami és más uniós források elosztásánál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről