A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Felgyorsította az elektronikus bevallás az adózást

Vágólapra másolva!
Közel 2,1 millió adóbevallás érkezett bő egy héttel a határidő lejárta előtt az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalhoz. Ennek nagy része már elektronikusan érkezett, ami felgyorsította az átlagos bevallási időt - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A lap szerint tavaly ilyenkor 1,8 millió bevallás érkezett az APEH rendszeréhez, idén már 2,1 millió. A következő nyolc munkanapban még 1,5-1,6 millió bevallást várnak. A határidő május 20-án éjfélkor jár le.

A tapasztalatok szerint a bevallások közel negyede már elektronikusan érkezik, ennek is köszönhető a tavalyinál gyorsabb bevallás. Jellemző viszont még az a megoldás is, hogy az internetről letöltött dokumentumot kinyomtatja az adózó, majd hagyományosan küldik be, nem elektronikusan.

A hatóság 982 ezer visszaigénylési is tartalmazó bevallást kapott, amelyben 56,1 milliárd forintot igényeltek vissza, ebből 45,8 milliárdot már vissza is utaltak. Nullás elszámolásokból 365 ezer érkezett.

Az Alkotmánybíróság által félig megsemmisített vagyonadóból 241 millió forint értéket vallottak be az adózók, főleg nagy teljesítményű gépjárművek után. A bruttósítás még nem érvényes a tavalyi jövedelmekre, így azzal nem kell törődni - írja a lap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!