Az unió is támogatta a mórahalmi vállalkozói központot

Vágólapra másolva!
Átadták a mórahalmi vállalkozói inkubátor központot, a beruházás 300 millió forintból valósult meg, 147,6 millió forintos uniós támogatással.   
Vágólapra másolva!

Nógrádi Zoltán polgármester a szerdai eseményen elmondta: a központba már két kereskedelmi-szolgáltató vállalkozás költözött be, egy harmadikkal pedig megkezdődtek a tárgyalások. A cél, hogy a közeljövőben a termelő tevékenységet folytató cégek is megjelenjenek a parkban.

A polgármester elmondta, az első inkubátorházakat a településen 1997-ben adták át, aminek hatására benépesült az ipari park. Azok a házak most is teljes kapacitással működnek, ez tette szükségessé az újak építését.

A beruházás több mint 2 ezer négyzetméteres hasznos alapterületen valósult meg. A központot úgy alakították ki, hogy rugalmasan alakíthatóak legyenek a belső terek, s a komplexum akár négyszeresére is bővíthető. Eddig négy könnyűszerkezetes ház épült fel, ami 9 üzemcsarnok-egységből áll. Ebben belső tagolással akár két tucat vállalkozásnak is biztosíthatnak elhelyezkedési lehetőséget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!