A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jóval több olaj szennyez a Mexikói-öbölben - gazdasági lapszemle

Vágólapra másolva!
Akár napi 100 ezer hordónyi olaj is szenynezheti a Mexikói-öböl vizét, a mennyiségen vitáznak a BP szakértői és az amerikaiak - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Nem elképzelhetetlen, hogy 100 ezer hordó olaj folyik a Mexikói-öböl vizébe naponta, ami a kétszerese a korábbi becslésnek - olvasható a BBC írásában. Ezt Ed Markey, az egyik vizsgáló bizottság demokrata párti elnöke állítja a BP egy belső dokumentumára hivatkozva, amit a brit olajtársaság vitat.

Markey viszont állítja, a BP összevissza beszélt a szennyezés mértékéről, kezdetben ezer hordót mondtak, aztán 5 ezret, most pedig már a 100 ezer hordó sem kizárt. A vizsgáló bizottsági elnök szerint a brit olajtársaság vagy hazudik, vagy inkompetensen jár el az ügyben. A kijelentéseket a BP szóvivője visszautasította.

A BP pár nappal ezelőtt amúgy beleegyezett abba, hogy 20 milliárd dollárt elkülönítsen az okozott károk kompenzálására. Az amerikai történelem legsúlyosabb környzeti katasztrófája április 20-án kezdődött, amikor a partok közelében felrobbant a BP egyik mélytengeri fúrótornya, 11 ember halálát okozva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!