A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Stagnálás helyett visszaesett az osztrák gazdaság

Vágólapra másolva!
Ausztriában 0,1 százalékkal csökkent a GDP az idei első negyedévben az előzőhöz képest. Az intézet május közepén közreadott gyorsbecslésében még stagnálást valószínűsített negyedévi, és 0,4 százalékos növekedést éves szinten.
Vágólapra másolva!

Az egy évvel korábbihoz képest is mindössze 0,2 százalék volt az osztrák GDP többlete idén január-március között - tette közzé a Wifo gazdaságkutató. Tavaly a negyedik negyedévben még 0,3 százalékkal, a harmadikban 0,5 százalékkal nőtt a GDP.

Gyenge belső fogyasztás

Az elemzők megjegyezték: a gyenge teljesítmény egyik oka, hogy a fontosabb kereskedelmi partnerek közül Olaszország, és néhány kelet-európai ország még nem emelkedett ki teljesen a recesszióból, s ez behatárolta az export növekedését, fellendült viszont a Németországba és Ázsiába irányuló kivitel. Viszonylag gyenge még a belső fogyasztás is, a beruházások kissé visszaestek, javult viszont a munkaerőpiaci helyzet.

Az elemzők úgy látják, hogy bár stabilizálódott a gazdasági helyzet, a fellendülés csak nagyon vontatottan halad. Mindamellett a második negyedévre vonatkozó kilátások már sokkal bíztatóbbak, legalábbis erre lehet következtetni a megrendelésekből, és a termelési várakozásokból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!