950 millióért vihető a volt Egervin

Vágólapra másolva!
Eladó Magyarország borászatának hajdan meghatározó üzeme, a volt Egervin, amelyet 947,5 millió forintos áron kínálnak pályázat keretében.
Vágólapra másolva!

Megjelent az Integrált Borgazdaság Zrt., korábbi nevén az Egervin Rt. értékesítésének nyilvános pályázati felhívása - közölte az egri önkormányzat. A felszámoló az összesen mintegy 35 ezer négyzetméternyi borászati üzemet egyben értékesíti a gépekkel, hordókkal, tartályokkal. Az épület ára bruttó 502 millió 500 ezer, az eszközöké bruttó 445 millió forint. A borászati üzemhez tartozik egy négy és fél kilométer hosszú, 13 ezer négyzetméteres pincerendszer is - közölte a helyhatóság.

Az Egervin mintegy négy évtizeden keresztül volt a borvidék és az ország vezető, meghatározó szerepet betöltő gazdasága. Ösztönözte a gazdák termelési kedvét, megteremtette az értékesítés biztonságát. Eredményes volt a piackutató és megtartó tevékenység, az egri borok 28 országba jutottak el.

Múzeális borok, palackok, poharak is eladók

Az Egervin nevet két éve váltotta fel az Integrált Borgazdaság Zrt. Az üzemben 2007-ig szőlőfeldolgozás és borkészítés zajlott, most csak bortárolás van. Az értékesítésben hat egyéb vagyonelem is szerepel: különböző évjáratú és muzeális borok, palackok, poharak. Ezeket külön is meg lehet vásárolni, de csak a meghatározott darabszámban. Az 1968 és 1988 közötti borokból például évjáratonként minimum 500 palackot lehet megvenni, fajtától függően egy palack ára 3750 forint is lehet.

A felszámoló döntése szerint 2010. augusztus 2-án, közjegyző jelenlétében lehet beadni az ajánlatokat délelőtt 9 és 11 óra között - tartalmazza a közlemény.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!