A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

A román jegybank szerint hibásak a kormány előrejelzései

Vágólapra másolva!
Első ízben történt meg, hogy a Román Nemzeti Bank (BNR) vezető tisztségviselői megkérdőjelezték a kormány gazdasági előrejelzéseit, illetve azt a képességét, hogy belátható időn belül kiegyenlítse a költségvetési hiányt - írja hétfői összefoglalójában a bukaresti Új Magyar Szó.
Vágólapra másolva!

A lap emlékeztet: Mugur Isarescu jegybankelnök tanácsadója, Lucian Coritoru kétségbe vonta Emil Boc kabinetje derűlátásának megalapozottságát a román gazdaság talpra állításának tekintetében. A pénzügyi szakember szerint nincs nagy valószínűsége annak, hogy a kormány eleget tud majd tenni a vállalásának, miszerint az idei, csaknem 7 százalékos költségvetési deficitet jövőre 4,4, 2012-re pedig 3 százalékra szorítja vissza. Ehhez ugyanis a bruttó nemzeti össztermék növekedésére lenne szükség, ami a jelenlegi körülmények között nehezen elképzelhető, főleg, mivel a gazdasági visszaesés az előre jelzettnél is nagyobb arányú lesz. A Boc-kabinet tavasszal még valamivel több mint egy százalékos növekedésre számított, jelenlegi előrejelzése szerint azonban már 1,9 százalékos csökkenés várható, Isarescu tanácsadója szerint azonban ez a szám is túlzottan derűlátó.

Az év első hét hónapjában egyébként a költségvetési hiány elérte a húszmilliárd lejt (mintegy 4,7 milliárd eurót), ami a bruttó nemzeti össztermék csaknem 4 százalékának felel meg - állapítja meg az írás szerzője. Az első félévben a gazdaság reálértékben másfél százalékkal esett vissza 2009 hasonló időszakához képest. Az esztendő hátralevő részében sem várható javulás, a drasztikus korlátozások ugyanis - a költségvetési
alkalmazottak béreinek huszonöt százalékos lefaragása, a hozzáadott értékadó öt százalékos emelése - csak tovább csökkentik majd a fogyasztást, ami károsan hat vissza az egész gazdaságra.

Croitoru azért sem bízik a költségvetési hiány csökkentésében, mert szerinte a kormány téves úton jár, amikor a közkiadások visszafogásával, nem pedig az adópolitika reformjával akarja elérni a kívánt célt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!