A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Létszámbővítést tervez a kkv-k negyede

Vágólapra másolva!
A K&H Bank felmérése szerint a hazai kis- és középvállalkozások jelentős része számol létszámbővítéssel, illetve béremelkedéssel a közeljövőben. Növekedett a béren kívüli juttatást nyújtó cégek száma is.
Vágólapra másolva!

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások negyede tervezi, hogy növeli alkalmazottainak létszámát a következő egy évben, harmaduk pedig a dolgozói bérek emelkedésével számol - áll a K&H Bank 700 kkv-vezető megkérdezésével végzett felmérésében.

A válaszolók 24 százaléka tervez munkaerő felvételt, 63 százalékuk mondta, hogy nem készül sem létszámcsökkenésre, sem -növelésre, és csupán a vállalkozások 8 százaléka helyezett kilátásba egy éven belül leépítést - olvasható a bank közleményében.

Foglalkoztatottsági szempontból a budapesti és az alföldi cégek átlagon felül prosperálók, miközben a nyugat-dunántúli vállalkozások számolnak a legkevesebb új munkaerő felvételével.

Új munkaerő felvételekor a kkv-vezetők - ágazattól függetlenül - egyértelműen a munkavállaló elkötelezettségét és tapasztalatait tekintik a legfontosabb kiválasztási szempontnak. A nyelvtudás a legkevésbé értékelt képesség.

A vállalkozások 31 százaléka véli úgy, hogy ágazatában növekedni fognak a munkabérek. Kissé növekedett a béren kívüli juttatásokat nyújtó cégek aránya is (54 százalékra). A juttatások népszerűségi sorrendjében továbbra is az étkezési hozzájárulás (39 százalék), illetve a közlekedési költségtérítés (33 százalék) szerepel az első két helyen.

A K&H és a GfK 2004 óta készíti el a kkv-k körében végzett bizalmiindex-kutatást. A felmérés célja a magyarországi székhelyű, 2 milliárd forint éves árbevétel alatti társaságok következő egy évre vonatkozó várakozásainak megismerése. A legutóbbi adatfelvétel 2010. június 7. és 14. között történt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!