A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Magyar Nemzet: A Tescónál reálbércsökkenésről állapodtak meg

Vágólapra másolva!
Bruttó 3 százalékos béremelést kapnak a Tesco dolgozói októbertól, de mivel az infláció 5,9 százalék volt, ez valójában majdnem 3 százalékos reálbércsökkenést jelent, írja szerdai számában a Magyar Nemzet, Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elnökének tájékoztatására hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A Tesco októbertől bruttó 3 százalékkal emeli dolgozói fizetését, közölte szerdai számában a Magyar Nemzet, Bubenko Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) elnökét idézve.

A KDFSZ elnöke azt hangsúlyozta a lapnak, hogy a KSH első negyedéves adatai szerint az infláció 5,9 százalék volt, vagyis a 3 százalékos béremelés valójában azt jelenti, hogy majdnem három százalékkal csökken a dolgozók reálbére. "Az emelés mértéke azért is méltatlan, mert a Tesco a válság alatt extraprofitot termelt, azaz a munkavállalók igencsak jól végzik a dolgukat." - mondta Bubenkó Csaba a Magyar Nemzetnek.

A lap szerint az extraprofitot termelő Tesco azzal védekezik, hogy a válság alatt nem éltek sem az elbocsátás, sem a bércsökkentés eszközével. A lap szerint a cég kommunikációs vezetője, Iglódi-Csató Judit azt is elmondta, hogy ez a bérintézkedésük messze meghaladja a szektorban tapasztaltakat, ahol fele annyi, vagy semmiféle béremelés nem történt az idén. Mindemelett a társaság bővítette a béren kívüli juttatásokat, a cég vezetése pedig csak kétszázalékos béremelésben részesül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!