Magyarország lett Európa egyetlen PEZ-előállítója

Vágólapra másolva!
Száz új munkahelyet jelent a PEZ cukorkák ausztriai gyártásának Magyarországra telepítése, a beruházás egymilliárd forintba került.
Vágólapra másolva!

Önerőből, egymilliárd forintból jött létre az Ed.Haas Hungaria Kft. és a PEZ Production Europe Kft. új, 6000 négyeztméteres, jánossomorjai gyára, amit pénteken avatott fel Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. A beruházással a PEZ Magyarországra hozta ausztriai gyártását, hazánk így Európa egyetlen PEZ-előállítójává vált - derült ki a cég közleményéből.

A beruházás száz új munkahelyet teremt, amivel a tulajdonosi kör által összetartozó két cég immár több mint 300 főnek ad munkát a Győr-Moson-Sopron megyei településen. A PEZ gyártó üzeme kilencven országba szállítja disztribútorain keresztül a Magyarországon előállított termékeinek 95 százalékát.

Az új gyáregységek építése 2008-ban kezdődött, a cél egyrészről a régebbi gyártás modernizálása, másrészről pedig a PEZ gyártásának Linzből való áttelepítése volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!