Inkubátorház segíti a békéscsabai vállalkozókat

Vágólapra másolva!
Száz millió forintos beruházással adtak át új inkubátorházat Békéscsabán, amelyben négy élelmiszeripar vállalkozás kezdi meg működését.
Vágólapra másolva!

Új inkubátorházat avattak fel Békéscsabán, az Almáskerti Ipari Parkban csütörtökön, a fejlesztés mintegy 110 millió forintba került. Az új csarnokban négy, zömében élelmiszer-feldolgozással, fűszercsomagolással és forgalmazással foglalkozó kisvállalkozás kezdi meg október elejétől a termelést - közölte a békéscsabai önkormányzat tulajdonában álló, az inkubátorházat létrehozó Vállalkozói Centrum Kft. ügyvezető igazgatója.

Sztankó János elmondta: a 880 négyzetméter hasznos alapterületű ingatlanban az üzemi és raktárterületen kívül 220 négyzetméter irodai és szociális helyiség is áll a vállalkozások rendelkezésére. A négy vállalkozás összesen 35 új munkahelyet hoz létre. A beruházást a kft. 107,5 millió forintból valósította meg. Pályázat útján 52,7 millió forintos uniós, illetve kormányzati támogatást nyert, míg a fennmaradó részt a saját forrásaiból biztosította.

Az ügyvezető igazgató elmondta azt is, hogy az Almáskerti Ipari Parkban ezzel nem állnak le a fejlesztésekkel, hiszen rövidesen megkezdődik egy hazai és külföldi tőkével létrehozott, a baromfitermékek tovább-feldolgozásával foglalkozó vállalkozás beruházása is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!