A Coop nem örül, de tudomásul veszi a válságadót

Vágólapra másolva!
Nem örül a válságadónak a Coop csoport, de tudomásul veszi a kormány által kivetni szándékozott válságadót. A kiskereskedelmi üzletlánc azt igéri: nem hárítják át az extraterhet a vásárlókra.
Vágólapra másolva!

A COOP csoport tagjai tudomásul veszik és elfogadják a kormány döntését a kiskereskedelmet érintő úgynevezett válságadóval kapcsolatban, mivel úgy ítélik meg, hogy ez középtávon elősegítheti a magyar gazdaság stabilizálását, gyorsíthatja a válságból való kilábalást. A cégcsoport közleményében hozzáteszik: a jövő évi adócsomag többi elemét is figyelembe véve remény van arra, hogy a növekvő vásárlóerő megállítja a kiskereskedelmi forgalom évek óta tartó csökkenését. A válságadóról szóló törvényjavaslat ismeretében elmondható, hogy a szóban forgó intézkedések - bár nem teljes körűen - érintik a COOP csoport vállalkozásait. A COOP csoport ugyanis franchise rendszerként működik, közel 700 kis-, közepes, illetve nagyvállalkozást tömörít. Ezek a vállalkozások eltérő forgalmi nagyságrendűek, ezért lesznek olyanok, amelyeket adófizetési kötelezettség terhel majd.

A közleményben hozzáteszik: természetesen senki sem örül egy új adónak, így az érintett vállalkozások sem, különös tekintettel arra a tényre, hogy ezek a vállalkozások vidéki településeken működnek viszonylag alacsony jövedelemtermelő képességgel. A COOP csoport bízik abban, hogy a kormány komplex gazdaságpolitikai intézkedései eredményesek lesznek. A csoport a kiskereskedelmet érintő válságadó hatásait nem kívánja áthárítani a fogyasztókra, ezt egyébként a kiélezett piaci verseny sem tenné lehetővé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!