A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nincs befolyása a frankra a svájci bankoknak a bankvezér szerint

Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb svájci bankház elnöke szerint abszurd az a vád, hogy a svájci pénzintézetek felelősek a frank erősödéséért.
Vágólapra másolva!

"Vannak olyan abszurd vádak, miszerint a svájci bankok spekuláltak a frank erődítésére és az euró gyengítésére. A globális frankpiacon a svájci bankoknak összesen 5 százalékos részesedése van" - mondta az egyik legnagyobb svájci bank, a UBS igazgatóságának elnöke, Kaspar Villiger, aki vissza is utasította a fenti vádakat.

Villiger - akivel a Neue Zürcher Zeitung szombati kiadásában jelent meg interjú és aki korábban a svájci kormánynak is tagja volt - azt is elmondta, hogy a UBS-nek nincs befolyása a devizaárfolyamokra.

Nem Villiger az első, aki visszautasítja a frank erősödéséért a svájci bankokat felelőssé tevő kritikusokat, két hete a nagy rivális bankház, a Credit Suisse elnökhelyettese, Urs Rohner nevezte nonszensznek ezeket a vádakat.

A bankok és a spekulánsok felelősségéről januér elején kezdtek el cikkezni a svájci lapok. Nick Hayek, a Swatch igazgatótanácsának elnöke szerint "botrányos" lenne, ha kiderülne, hogy a nagy svájci bankok, a UBS és a Credit Suisse a frank erősödésére spekulálnak. "Mindenáron meg kell akadályozni ezt az indokolhatatlan spekulációt" - mondta ekkoriban Hayek.

Villiger az interjúban azt mondta, hogy véleménye szerint az euró túléli a mostani adósságválságot. "Az állampénzügyekkel nagyobb gond van Kaliforniában, mint Görögországban" - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!